Theo Dorrenplein 18-A, 6301 DV Valkenburg +31 (0)43 601 65 21

MaisonBlanche Dael

CoffeeloversBlanche Dael

Al sinds 1878 worden generaties geboeid door alles wat er met koffie en thee te maken heeft. Wij prijzen ons gelukkig dat we met deze producten mogen werken. De zoektocht naar de lekkerste koffie en thee, het werken in een omgeving van productie, geur en ambacht en het werken aan producten waar mensen van genieten. Dan komt die passie vanzelf.

Maison Blanche Dael


Blanche Dael is een familiebedrijf dat genoemd is naar de dochter van Guillaume Dael, die in 1878 een zaak in Koloniale Waren opende aan de Wolfstraat in Maastricht. Maison Blanche Dael heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een fanatieke koffiebrander die in 2003 tot Hofleverancier benoemd werd en die betrokken is in de hele koffieketen: van de selectie van groene koffie tot en met de latte art in de cappuccino.

De ambachtelijke koffiebranderij van Blanche Dael beschikt over vier koffiebrandmachines waardoor het mogelijk is om voor elke behoefte dagelijks verse koffie te produceren. Blanche Dael verkoopt haar koffie graag op plekken waar het leven goed is en waar gastvrijheidbewustzijn verankerd zit in de bedrijfsvoering. Grand Café Tres Luxx is een uitstekend voorbeeld hiervan, zoals ook de vakjury van de Misset Koffie Top100 in 2016 bekrachtigde: “Eigenaar Roy Geelen is zeer gepassioneerd met koffie bezig. De kennis en kunde ligt hier op een behoorlijk hoog plan, Top.”